Nijmeegse Gedichtennacht

b
Dit jaar wordt de Week van de Poëzie opnieuw feestelijk ingeluid met de Nijmeegse Gedichtennacht. Op donderdagavond 26 januari presenteren we samen met Op Ruwe Planken en Onbederf’lijk Vers een avond barstensvol poëzie in café Trianon. Dichters – bekend en onbekend talent – worden deze nacht losgelaten op het ondubbelzinnige thema van de Poëzieweek: humor. Het aftrappen van de avond wordt met alle vertrouwen overgelaten aan cabaretière en dichter Joke van Leeuwen. Zij warmt Trianon op voor de voordrachten van de door de organisaties afgevaardigde Rik Sprenkels, Edna Azulay en poëtisch muzikant Marc van der Holst

Speciaal voor de Gedichtennacht geeft Jochem Aben een voorproefje van een spiksplinternieuwe cabaretshow. Gerjon Gijsbers en Wout Waanders slaan ten slotte de handen ineen, zowel op literair als op muzikaal vlak. Zij transformeren gedurende de Gedichtennacht van dichters naar deejays. Om 0:00 zullen zij de afterparty openen, die gratis te bezoeken is.

De Nijmeegse Gedichtennacht vindt plaats op 26 januari in café Trianon. De deuren gaan om 21:00 open en het programma start om 22:00. Kaartjes worden aan de deur verkocht en kosten €5 (cash).

opm-GN-2017-5