Walk on Water

24-09-2017
Hele dag

Walk on Water

Een wandelroute voor jong en oud vol verrassingen over ons drinkwater

Zondag 24 september 2017 is er een bijzondere wandelroute voor jong en oud in het waterwingebied van Vitens rondom Landgoed Montferland. Beleef dans, literatuur, fotografie, schilderkunst en een bijzonder kinderprogramma onderweg. De kunstenaars lieten zich inspireren door ‘de bron van water’. Hoe gaan we om met ons drinkwater? Hoeveel invloed hebben we op de kwaliteit van het grondwater? Schoon drinkwater is namelijk niet alleen nu, maar ook voor volgende generaties belangrijk.

Voor jong en oud

Al wandelend ontmoet je de krachtige dansers van Macho Macho en InMotion dance traces; de verbeeldende schrijvers van Wintertuin; mag je zelf kunst maken met fotograaf Peter Laarakker en schilder Diederik Grootjans; word je verrast door Stiksoep, het Nederlands Watermuseum en Schaduwtheater. Op speelse wijze leren ze hoe je kunt bijdragen aan schoner drinkwater.

De bron van water

De wandeling voert tevens langs drinkwaterproductiebedrijf Van Heek, het zojuist in gebruik genomen waterpompstation van Vitens. Je kunt de wandeling maken tussen 11 en 16 uur en je hoeft er niets voor te betalen. Je fiets stallen of auto parkeren kan bij Landgoed Montferland, BROODS of parkeerplaats Kustersland aan de Beekseweg in Zeddam. Dit zijn tevens de startpunten van de route.

Meer informatie

Ga naar www.walk-on-water.nl voor meer informatie over het programma. Wil je weten hoe je nu al bij kunt dragen aan schoon drinkwater? Ga dan naar www.beschermjedrinkwater.nl.