De Aankomst van de Titanic

13-09-2017 - 17-09-2017
20:00 - 23:00

A2-affiche-DAVDT-FA-250x353pxSicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.

Tekst en spel: Freek Vielen Dramaturgie: Rosa Vandervost Kostuumontwerp: Sabina Kummeling Decor en licht: Czeslaw de Wijs Muziek: Harald Austbø Productie: De Nieuwe Oost & De Nwe Tijd.

Met dank aan: Stichting War Requiem – Bridge to the Future.

SALONS
De Nieuwe Oost organiseert i.s.m. ArtEZ hogeschool voor de kunsten elke derde woensdag van de maand een verdiepend programma rondom deze voorstelling: de salons. In totaal worden er vijf salons georganiseerd waarin schrijvers, denkers, makers, studenten en publiek discussiëren over de thema’s uit het stuk. Centraal staat de vraag hoe kunst zich verhoudt tot de maatschappij en wat kunst kan betekenen in deze tijd.

SPEELDATA
13 t/m 17 september – Theater a/d Rijn, Arnhem
6 oktober – Grand Theatre, Groningen
8 en 9 november – Theater a/h Spui, Den Haag
17 en 18 november – Arenberg, Antwerpen
29 en 30  november – Theater Kikker, Utrecht
16 december – Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam
12 en 13 januari – Theater Frascati, Amsterdam
17 t/m 21 januari – Theater a/d Rijn, Arnhem
25 januari – Toneelschuur, Haarlem