Gedichtenbal

04-02-2015
21:15 - 23:30

Op 4 februari 2015 sluiten Ilja Leonard Pfeijffer en Dichter des Vaderlands Anne Vegter de Poëzieweek 2015 feestelijk af in Stadsschouwburg Amsterdam. In ‘Met zingen is de liefde begonnen’ presenteren zij favoriete dichters als Mustafa Stitou, Els Moors, Peter Verhelst, Saskia de Jong, Tonnus Oosterhoff, Erik-Jan Harmens en Neeltje Maria Min in een poëzieparade over de liefde.

Aansluitend is er poëzie en feest in de hele Stadsschouwburg tijdens het Gedichtenbal, waar onder andere de Awater Poëzieprijs uitgereikt zal worden. Een van de hoogtepunten in de uitzending is het gesprek met de kersverse winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd, die voorafgaand aan het bal in de Schouwburg bekend is gemaakt.

Wintertuin verzorgt tijdens het Gedichtenbal programma in de wandelgangen van de schouwburg. Aan de romantische tafeltjes-voor-twee laat u uzelf tot blozens toe voorlezen uit liefdesklassiekers van de Groten der Poëzie en eigen werk van jong schrijftalent. Helena Hoogenkamp, Koen Frijns en Roos Vlogman, schrijvers uit het agentschap van Literair Productiehuis Wintertuin en van de opleiding Creative Writing aan ArtEZ, zitten de hele avond voor u klaar. Laat uzelf verleiden door de poëzie!

GEDICHTENBAL
Woensdag 4 februari 2015
Aanvang: 21.15 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26
Entree: €8,50
Kaartverkoop via de site van de Stadsschouwburg Amsterdam.