Schrijvers op de vloer

09-04-2017
20:00 - 22:00

In 2017 werkt De Nieuwe Oost in samenwerking met Theater Bellevue en Nachtgasten aan een schrijverstraject voor jonge schrijvers. In dit traject werken Lotte Lentes, Koen Zonneveld en Maaike Bergstra aan verhalen die geïmproviseerd gaan worden door professionele acteurs. Dit zal gaan volgens de welbekende Nachtgastenmethode, waarbij het publiek het verhaal wel kent, maar de acteurs nog niet en ter plekke elkaars geheimen zullen ontdekken.

De schrijver zit in de zaal om te zien wat er allemaal mogelijk is met zijn ingrediënten. Mede op grond van wat hij ziet, werkt hij of zij het toneelstuk verder uit. Na afloop van de voorstelling kunnen publiek, acteurs en schrijver in een informele nazit samen verder denken.

De verschillende improvisaties en de uitwisseling met hun collegaschrijvers worden verdeeld over een periode van drie maanden en over drie locaties. Doel is de schrijvers te helpen en inspireren om hun verhalen uit te werken tot een volwaardig toneelstuk, dat vervolgens in de toekomst op de planken wordt gebracht.

Speeldata:
9 maart Theater aan de Rijn Arnhem
12 mrt Bellevue Amsterdam
19 mrt Toneelschuur Haarlem

09 apr Toneelschuur Haarlem
13 apr Theater aan de Rijn Arnhem
16 apr Bellevue Amsterdam
21 apr Schouwburg Rotterdam

11 mei Theater a/d Rijn Arnhem
14 mei Toneelschuur Haarlem
21 mei Bellevue Amsterdam