Studenten op tour door Nederland, België en Duitsland

banner

Op 18 oktober presenteren studenten van ArtEZ en Conservatorium Antwerpen Transforming Words in Showroom, Arnhem. Dit is een avondvullende, multimediale theaterperformance waarin studenten hun werk presenteren in woord, beeld en muziek. Het programma gaat gedurende de oktobermaand op tournee door Nederland, België en Duitsland en wordt ontwikkeld in het kader van de Frankfurter Buchmesse.

De avond is onderdeel van een groot project waarbij studenten van Creative Writing (ArtEZ Hogeschool voor de kunsten), Interaction Design (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten) en de afdeling Woordkunst Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Artesis Plantijn Hogeschool) samenwerken. De aanleiding hiervoor is de Frankfurter Buchmesse, waar Nederland en Vlaanderen in 2016 eregast zijn. De organisatie van de eregastactiviteiten ligt in handen van het Nederlandse Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Zij hebben de schrijfopleidingen gevraagd een evenement  te organiseren, zodat ook de toekomstige generatie schrijvers deel wordt van het programma rondom de Buchmesse 2016.

De studenten van de drie opleidingen gaan onder leiding van Maud Vanhauwaert, Dennis Gaens en Martijn van Boven werken aan een creatief onderzoek. In dit onderzoek staat de werking van taal en de verschillende invalshoeken van het concept vertalen centraal. Kun je tekst vertalen naar beeld? Wat gebeurt er als je iets van beeld naar tekst vertaalt, of van taal naar taal? Er wordt afwisselend gewerkt in Antwerpen en Arnhem. Aan het eind van het onderzoek ontstaan er nieuwe teksten en nieuwe manieren om deze op een podium te presenteren. Deze worden gemonteerd tot een avondvullende multimediale theaterperfomance en daarmee gaan de studenten op toer. De tournee start op maandag 17 oktober in Antwerpen, gaat langs Arnhem en Leipzig en wordt op 20 oktober afgesloten in Frankfurt

Maandag 17 oktober: Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Kunstcampus de Singel, Desguinlei 25)
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis

Dinsdag 18 oktober: Showroom Arnhem (Kleine Oord 177)
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

Woensdag 19 oktober: Galerie Kub, Leipzig (Kantstrasse 18)
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

Donderdag 20 oktober Kunstlerhaus Mousonturm Frankfurt (Waldschmidtstraße 4)
Aanvang : 21.00 uur
Entree: gratis

Transforming Words is een project van het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, Artesis Plantijn Hogeschool en Literair Productiehuis Wintertuin.