Wintertuin is een literair productiehuis. Dat betekent dat het bij ons gaat over schrijven. We organiseren literatuurfestivals, we maken literaire voorstellingen, we geven workshops, we publiceren boeken en we begeleiden jonge schrijvers.

Bij Wintertuin werken vijftien mensen: schrijvers, redacteuren, programmamakers, producenten, marketeers, een ontwerper en de administratie.

Als je mensen wil ontmoeten die ook schrijven, dan kun je deelnemen aan onze maandelijkse werkplaats Literaturjugend. Als je je werk wilt laten lezen, kun je insturen naar Op Ruwe Planken. Wie schrijver wil worden, en vier jaar lang les wil hebben van professionele schrijvers en redacteuren, kan meedoen aan de selectie van de opleiding Creative Writing.

Als je talentvolle schrijvers zoekt – voor teksten, redactie, optredens, workshops of lessen – neem eens een kijkje bij ons agentschap.

En als je goede verhalen wil horen, lees dan ons blog of volg ons via nieuwsbrief, InstagramFacebook of Twitter. Dan weet je waar en wanneer je onze voorstellingen en festivals kunt bezoeken.


PERSREACTIES

8226884884_8d77439221_o‘Het is opzwepend, opwindend en overtreft alle grenzen die bestaan tussen poëzie, pop en theater’ – HP/DE TIJD

‘De inspirerende variatie van het programma en de grote opkomst van bezoekers toont het succes van deze formule. In een tijd van culturele recessie vult het Wintertuinfestival de culturele leegte overtuigend op.’ – Cultuurbewust

‘Literaire vorm van Oerol’ – Financieele Dagblad

‘Literatuur is grenzeloos op Wintertuinfestival’ – NRC Handelsblad

‘Wat ik van collega’s hoor, is dat ze de Wintertuin erg goed vinden. Ze gaan er graag naartoe. Ik zelf ook. Het is goed georganiseerd en met een wilde onbevangenheid.’ – Thomas Verbogt (in Vox)

‘Het leuke van een goed georganiseerd festival is dat er steeds overal grote en kleine dingen gebeuren. Je loopt rond met je blokkenschema en gaat dan hier eens kijken, dan daar eens. Een beetje zoals op het popfestival Lowlands.’  – De Gelderlander

Wintertuins experimentele setting en interdisciplinaire visie heeft geleid tot een verrassende en veelzijdige programmering die de literatuur aardig op de kaart zet.’ – Cultuurbewust