Olifantopia: nieuw seizoen! - Wout Waanders

€8,00

Het is heel eigen wat Wout Waanders schrijft, ogenschijnlijk Hollands dichtbij, maar met een dwarse slag die het spannend maakt, en speels.
– Joke van Leeuwen

Je zou het bijna vergeten, maar poëzie kan ook een pretpark zijn. Wout Waanders bouwde met zijn chapbook Olifantopia (2015) zo’n pretpark: een reeks gedichten uit een heel ander universum, een park met onhandige, maar moedige personages. Al snel stond het publiek rijen dik voor de ingang en moest het park sluiten. Nu opent het park zijn poorten voor een nieuw seizoen: sommige attracties zijn vernieuwd, andere zijn afgebroken en vervangen.

Wout Waanders schrijft onnavolgbare en tegelijkertijd toegankelijke poëzie – van familie-attracties tot thrill-rides. Een ding is zeker: na een dag in Olifantopia ben je gedesoriënteerd.

Deze uitgave maakt deel uit van de talent-ontwikkeltrajecten van De Nieuwe Oost. Wout maakte daarin eerder al het chapbook Olifantopia en als onderdeel van het duo Jonge Blonde Goden de voorstelling Twee op reis. Momenteel werkt hij aan een dichtbundel.

ISBN:
978-90-79571-50-5
NUR:
306
Verzending:
Prijs is exclusief verzendkosten