Uut de bron - broeder Dieleman [uitverkocht]

Currently unavailable

Uut de bron is een boek plus cd van broeder Dieleman. Het boek is een bundeling van alle teksten van de Zeeuwse muzikant, inclusief die van het nieuwe, gelijknamige album. Dit album bevat liederen, veldopnames en instrumentale passages die elkaar opvolgen en samen een uitgesponnen geheel vormen. Een klein uur nieuwe muziek, gesprekken en soundscapes uit het Zeeuws Vlaanderen van broeder Dieleman.

Zeeuws Vlaanderen is een gebied vol verhalen. Ze zijn te lezen in het landschap en te zien in de gezichten van de mensen. Je hoort ze in kroegen, aan de keukentafel en bij de kachel. Daarom is het ook niet vreemd dat op het nieuwe album van broeder Dieleman de personages na afloop van de liedjes zo een soundscape van ruisende populieren inlopen terwijl ze doorpraten over het voorjaar, de oogst of hun roeping als beeldhouwer en priester.

Uut de bron werd in mei 2015 opgenomen door Pim van de Werken en de uitgave verschijnt als samenwerking tussen Wintertuin en Snowstar Records. De uitgave zal gelimiteerd zijn tot 500 handgenummerde exemplaren.

“Een bloemlezing om stil van te worden” – OOR

“Magistraal.” – Here Comes The Flood

“Ogenschijnlijk simpel, doch meesterlijk doeltreffend zet de authentieke ambachtsman Broeder Dieleman weer een intrigerende en ruimtelijke sfeerplaat neer. Uit eigen bron of daar zeer dichtbij. Gehuld in een fraai vormgegeven boekwerk.” – Kindamuzik

Uitvoering:
Paperback met cd
Aantal pagina’s:
108
ISBN:
978-90-79571-34-5
Label:
Wintertuin/Snowstar