Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een ambitieus Europees talentontwikkelingsprogramma voor opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals. Met CELA ondersteunt Wintertuin, samen met tien partners uit tien Europese landen, 30 talentvolle schrijvers, 79 vertalers en 6 literaire professionals. We brengen hen samen om om te laten zien hoe literatuur mensen kan verbinden, om een grotere kans bieden aan kleinere talen en om veranderingen op gang brengen.

Van 9 tot 14 mei kwamen 79 vertalers, 30 schrijvers, 6 literair professionals en 11 partners uit 10 landen in Europa samen in Madrid, waar we te gast waren bij Escuela de Escritores. Het was een geweldige ervaring om na 2 jaar afstand en zoomen eindelijk weer live bij elkaar te kunnen zijn. De uitwisselingen die ontstonden tijdens de workshops, de meetings, de repetities en de lunches en diners zijn van onschatbare waarde voor het netwerk dat CELA mogelijk maakt. We zijn trots op alle teamleden en de deelnemers dat ze ondanks de pandemie al die tijd betrokken bleven en nog steeds geloven in onze doelstelling: het openen en verbinden van literaire infrastructuren in heel Europa.

CELA live zien? Dat kan, want CELA gaat op tour en reist onder meer langs het Wintertuinfestival.

Blijf op de hoogte van CELA via de website, Facebook en Instagram.

MEER NIEUWS

Stapels met boekjes van Vitamines voor de geest.

Zomereditie Vitamines voor de Geest

Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur.

Het publiek luistert naar een voordracht tijdens festival Nieuwe Tijd

Dit was Nieuwe Types | Nieuwe Tijd 2022

Op 28 en 29 oktober vond het tweedaagse festival Nieuwe Types | Nieuwe Tijd plaats in Arnhem en Nijmegen. Het festival stond in het teken van nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Geniet samen met ons na!

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.