aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een ambitieus Europees talentontwikkelingsprogramma voor opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals. Met CELA ondersteunt Wintertuin, samen met tien partners uit tien Europese landen, 30 talentvolle schrijvers, 79 vertalers en 6 literaire professionals. We brengen hen samen om om te laten zien hoe literatuur mensen kan verbinden, om een grotere kans bieden aan kleinere talen en om veranderingen op gang brengen.

Van 9 tot 14 mei kwamen 79 vertalers, 30 schrijvers, 6 literair professionals en 11 partners uit 10 landen in Europa samen in Madrid, waar we te gast waren bij Escuela de Escritores. Het was een geweldige ervaring om na 2 jaar afstand en zoomen eindelijk weer live bij elkaar te kunnen zijn. De uitwisselingen die ontstonden tijdens de workshops, de meetings, de repetities en de lunches en diners zijn van onschatbare waarde voor het netwerk dat CELA mogelijk maakt. We zijn trots op alle teamleden en de deelnemers dat ze ondanks de pandemie al die tijd betrokken bleven en nog steeds geloven in onze doelstelling: het openen en verbinden van literaire infrastructuren in heel Europa.

CELA live zien? Dat kan, want CELA gaat op tour en reist onder meer langs het Wintertuinfestival.

Blijf op de hoogte van CELA via de website, Facebook en Instagram.

MEER NIEUWS

Stagiairs (x/v/m) gezocht

Wij zoeken stagiairs die ons komen ondersteunen bij het maken van onze programma’s, in de publiciteit, productie en bij het project CELA.

Maak kennis met de nieuwe taal van Zwolle

De afgelopen maanden sprak kunstenaar Ahilan Ratnamohan inwoners van Zwolle die het Nederlands als tweede taal hebben. Samen maakten zij een nieuwe taal voor de stad.

Zomereditie Vitamines voor de Geest

Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur.