Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een ambitieus Europees talentontwikkelingsprogramma voor opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals. Met CELA ondersteunt Wintertuin, samen met tien partners uit tien Europese landen, 30 talentvolle schrijvers, 79 vertalers en 6 literaire professionals. We brengen hen samen om te laten zien hoe literatuur mensen kan verbinden, om een grotere kans te bieden aan kleinere talen en om veranderingen op gang brengen.

CELA’s nieuwe, meertalige, digitale publicatieplatform is online. Ontworpen door Erik Peters en Joel Galvez. Je vindt er honderden teksten, geschreven en vertaald door de CELA-talenten! Elke tekst zal beschikbaar zijn in het Spaans, Pools, Nederlands, Tsjechisch, Sloveens, Italiaans, Pools, Roemeens en Servisch! Door de jaren heen groeit dit platform uit tot een archief van Europese literatuur gemaakt door de toekomstige generatie literaire kunstenaars. We delen verhalen over grenzen heen.

CELA gaat op tour! Bekijk de eerstvolgende tourlocaties en -date hier. En blijf op de hoogte van CELA via de website, Facebook en Instagram.

MEER NIEUWS

Winnaar Ceren Uzuner tijdens de uitreiking van de Afstudeerprijs 2022 © Elske Nissen

Ceren Uzuner wint de Afstudeerprijs 2022

Ceren Uzuner van Creative Writing ArtEZ is de winnaar van de Afstudeerprijs. De prijs werd voor de achtste keer uitgereikt door Wintertuin.

Deelnemers van een workshop zitten op een rij en luisteren aandachtig

Workshops Podcasten: van audio tot aflevering

In drie workshops leren podcastexperts Jozien Wijkhuijs, Hanneke Hendrix en Lotte van Gaalen je de fijne kneepjes van het vak.

Xillan Macrooy zingt op het podium en begeleidt zichzelf op de gitaar.

Typhoon coacht De Nieuwe Oost-makers bij het vertellen van hun persoonlijke verhaal

Hoe vertolk je als artiest je verhaal aan een publiek? Vier makers gingen tijdens Each One Teach One aan de slag met deze vraag.