aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een ambitieus Europees talentontwikkelingsprogramma voor opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals. Met CELA ondersteunt Wintertuin, samen met tien partners uit tien Europese landen, 30 talentvolle schrijvers, 79 vertalers en 6 literaire professionals. We brengen hen samen om te laten zien hoe literatuur mensen kan verbinden, om een grotere kans te bieden aan kleinere talen en om veranderingen op gang brengen.

CELA’s nieuwe, meertalige, digitale publicatieplatform is online. Ontworpen door Erik Peters en Joel Galvez. Je vindt er honderden teksten, geschreven en vertaald door de CELA-talenten! Elke tekst zal beschikbaar zijn in het Spaans, Pools, Nederlands, Tsjechisch, Sloveens, Italiaans, Pools, Roemeens en Servisch! Door de jaren heen groeit dit platform uit tot een archief van Europese literatuur gemaakt door de toekomstige generatie literaire kunstenaars. We delen verhalen over grenzen heen.

CELA gaat op tour! Bekijk de eerstvolgende tourlocaties en -date hier. En blijf op de hoogte van CELA via de website, Facebook en Instagram.

MEER NIEUWS

Jellie Brouwer geeft een workshop in de kas van Theater a/d Rijn tijdens Nieuwe Types, de deelnemers luisteren aandachtig en maken aantekeningen

Wintertuin zoekt stagiairs (x/v/m) programma en publiciteit

Voor de periode februari t/m juni 2023 zoekt Wintertuin stagiairs (x/v/m) voor de afdelingen programma en publiciteit.

Deelnemers van een workshop zitten op een rij en luisteren aandachtig

Workshops Podcasten: van audio tot aflevering

In drie workshops leren podcastexperts Jozien Wijkhuijs, Hanneke Hendrix en Randy Vermeulen je de fijne kneepjes van het vak.

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.