aangesloten bij
De Nieuwe Oost

De afgelopen jaren heeft De Nieuwe Oost zich verder ontwikkeld tot een sterk netwerk binnen de kunst- en cultuursector waar talentvolle makers zich verder kunnen ontplooien en ontwikkelen tot makers met een zelfstandige, duurzame beroepspraktijk. De Nieuwe Oost vertegenwoordigt de twee kunstpraktijken Perfoming en Publishing en is het huis voor de nieuwe maakpraktijk waar verschillende disciplines onder vallen – theater en dans in Arnhem, muziek in Deventer en literatuur in Nijmegen. Deze hebben binnen De Nieuwe Oost een eigen profiel. ‘Omdat de individuele disciplines binnen De Nieuwe Oost een eigen gezicht hebben, weten makers en publiek hun weg te vinden naar onze projecten’ zegt Frank Tazelaar, directeur van De Nieuwe Oost.

Met ingang van 6 april scherpen we de naamgeving van deze individuele disciplines aan: theater en dans in Arnhem voert nu de kenmerkende naam Theater a/d Rijn. Pop in Deventer kiest voor een nieuwe naam: BRUT. Literatuur in Nijmegen blijft de naam Wintertuin voeren. Samen vallen zij onder de vleugels van moederorganisatie De Nieuwe Oost. In Arnhem, Deventer en Nijmegen vinden makers een plek om hun maakpraktijk te verrijken en vorm te geven. ‘Als netwerk streven we naar een levendige kunstensector. Dat doen we door samen te werken vanuit de kennis en kracht van de vele  disciplines binnen De Nieuwe Oost, met op de achtergrond een stevige gezamenlijke organisatie’, aldus Frank Tazelaar.

MEER NIEUWS

CELA’s nieuwe, meertalige publicatieplatform is live!

CELA’s nieuwe, meertalige, digitale publicatieplatform is online; met honderden teksten, geschreven en vertaald door CELA-talenten.

Zomereditie Vitamines voor de Geest

Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur.

Vergezichtenfestival: een verhalenfestival in azc Grave

Tijdens dit bijzondere festival presenteren azc-bewoners en professionele schrijvers en artiesten hun verhalen aan bewoners en publiek.