aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Industriedag Nieuwe Types

Op vrijdag 28 oktober organiseerde Wintertuin speciaal voor makers en literair professionals een industriedag in Theater a/d Rijn in Arnhem. Het programma bestond uit speeddates met prominenten uit het werkveld, workshops met Connie Palmen, Peter Winnen, Merel Wildschut en Jellie Brouwer én een nieuwe editie van het internationale panelgesprek Conversations. Wintertuin reikte de Afstudeerprijs 2022 uit aan Ceren Uzuner. De foto’s zijn gemaakt door Elske Nissen.

Festivalavond Nieuwe Types

De festivalavond bood optredens van talentvolle nieuwe makers in diverse disciplines. Zo presenteerde Merlijn Huntjens zijn chapbook de zee zwaait terug met een unieke performance in woord en beeld. Dennis Gaens ging in gesprek met dichter Babeth Fonchie Fotchind voor een liveopname van de podcast de Schrijfopdracht. Literair tijdschrift Op Ruwe Planken presenteerde hun nieuwste nummer en er waren voordrachten van Simo ShaifNicole Kaandorp en Edan Azulay. De foto’s zijn gemaakt door Elske Nissen.

Festivalavond Nieuwe Tijd

Op zaterdag 29 oktober toverden we het Festivalhuis in Nijmegen om tot literaire nachtclub en ging het publiek samen met Wintertuin de wintertijd in. De focus lag op nieuwe schrijvers en vernieuwende podiumproducties. Er waren voordrachten en performances van onder meer Manon Uphoff, Joost Oomen en Siham Amghar.
Uschi Cop interviewde onze Writer-in-Residence Lina Simutytė. In House of Words werd er vanuit een queer gedachtegoed gepraat over alles wat met woorden te maken heeft. De bands Shaemless en blikwinkel verzorgden een muzikale vertolking van de poëzie van Saskia de Jong in Poetracks, en Ashley Ho, Daniëlle Zawadi en Steff Geelen gaven een voorstelling op het snijvlak van poëzie, spoken word en dans in Dictieland. De foto’s zijn gemaakt door Elske Nissen.

MEER NIEUWS

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.

Cover van 'Onze Lichamen': een felgele omslag met een paarse gekrabbelde lijn. Titel en namen van de auteurs in zwarte letters verspreid over de pagina.

Literaire zine Onze lichamen

Onze lichamen is een literaire zine voor en door trans mensen, gemaakt naar aanleiding van de demonstratie voor zelfbeschikking in de transzorg die Trans Zorg Nu Nijmegen organiseerde op 18 september 2022.

Deelnemers van Schrijfwerkplaats staan en zitten verspreid door de ruimte en poseren statisch voor de foto. Onderling wordt anderhalve meter afstand gehouden.

Schrijfwerkplaats Deventer start op 3 november

Kom verhalen, gedichten of columns schrijven. In het Nederlands. Je krijgt hulp van een professionele schrijver: Esther Sprikkelman. Je beste teksten verschijnen in een boekje.