aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Onze lichamen is een literaire zine voor en door trans mensen, gemaakt naar aanleiding van de demonstratie voor zelfbeschikking in de transzorg die Trans Zorg Nu Nijmegen organiseerde op 18 september 2022.

Schrijvers Valentijn Hoogenkamp, Selm Merel Wenselaers, Alara Adilow, Steff Geelen, Marte Hoogenboom en Dagmar Bosma laten in essays, verhalen en gedichten manieren zien waarop we wat ons is afgenomen weer kunnen terugnemen: dit zijn onze ervaringen, onze woorden, onze identiteiten, onze lichamen.

Het zine is gratis te bestellen via onze webshop, maar er wordt wel €4,40 verzendkosten gerekend.

Ben je niet trans maar wel een bondgenoot? Doneer als je kunt aan Trans Zorg Nu zodat zij op kunnen blijven komen voor de rechten en belangen van transmensen.

Doneren kan via deze link. 

MEER NIEUWS

Illustratie Notulen van het Onzichtbare: een stoet van vrolijke, gekleurde figuurtjes.

Enquête Notulen van het Onzichtbare

In een korte enquête van maximaal tien minuten vragen we je naar jouw mening over onder meer de inhoud van de artikelen, het gebruiksgemak, het ontwerp en de algehele indruk.

Maak kennis met de nieuwe taal van Zwolle

De afgelopen maanden sprak kunstenaar Ahilan Ratnamohan inwoners van Zwolle die het Nederlands als tweede taal hebben. Samen maakten zij een nieuwe taal voor de stad.

CELA was in Madrid!

Van 9 tot 14 mei kwamen 79 vertalers, 30 schrijvers, 6 literair professionals en 11 partners uit 10 landen in Europa samen in Madrid.