aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Nieuwe Types in Theater Bellevue Amsterdam

LET OP: DIT EVENEMENT GAAT HELAAS NIET DOOR. HEB JE AL EEN TICKET? BELLEVUE NEEMT CONTACT MET JE OP. 

Op donderdag 17 november maak je in Theater Bellevue in Amsterdam kennis met nieuwe makers, nieuwe verhalen en nieuwe vormen. Kortom: Nieuwe Types! In deze revuevoorstelling van het jaarlijkse festival ontmoet je makers die de literaire scene zullen bestormen en blijvend veranderen.

Dichter, slammer en voormalig stadsdichter van Heerlen Merlijn Huntjens presenteert zijn chapbook de zee zwaait terug en neemt je daarin mee naar een afgelegen eilandgemeente. Schrijvers Paula Simāo en David Estrada dragen voor uit eigen werk, schrijver Merel van Slobbe en muzikant Luc Pustjens ontmoeten elkaar in het programma Talkpoeder en talenten uit onder meer het Slow Writing Lab, waaronder Anne Bosveld, gaan met elkaar in gesprek over het maakproces en de uitwisseling van werk. Laat je verrassen!

Nieuwe Types in Theater a/d Rijn

Op 28 oktober vond festival Nieuwe Types plaats in Theater a/d Rijn in Arnhem. In de middag organiseerden we een industriedag, voor makers en literair professionals. Het programma bestond uit speeddates met prominenten uit het werkveld, workshops met Connie Palmen, Peter Winnen, Merel Wildschut en Jellie Brouwer én een nieuwe editie van het internationale panelgesprek genaamd Conversations. In de avond gingen we verder met een festivalavond met optredens van talentvolle nieuwe makers in diverse disciplines. Nieuwsgierig? Bekijk de foto’s.

 

MEER NIEUWS

Het CELA-team poseert en kijkt omhoog naar de camera die hen van bovenaf fotografeert.

CELA was in Madrid!

Van 9 tot 14 mei kwamen 79 vertalers, 30 schrijvers, 6 literair professionals en 11 partners uit 10 landen in Europa samen in Madrid.

Cover van 'Onze Lichamen': een felgele omslag met een paarse gekrabbelde lijn. Titel en namen van de auteurs in zwarte letters verspreid over de pagina.

Literaire zine Onze lichamen

Onze lichamen is een literaire zine voor en door trans mensen, gemaakt naar aanleiding van de demonstratie voor zelfbeschikking in de transzorg die Trans Zorg Nu Nijmegen organiseerde op 18 september 2022.

Erik Peters staat op een toneel, voor een beamer, en praat in een microfoon.

CELA’s nieuwe, meertalige publicatieplatform is live!

CELA’s nieuwe, meertalige, digitale publicatieplatform is online; met honderden teksten, geschreven en vertaald door CELA-talenten.