aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Op donderdag 3 november starten we met een nieuwe reeks van de Schrijfwerkplaats, dit keer in Deventer. Leer je Nederlands en wil je creatief schrijven? Doe dan mee met de Schrijfwerkplaats! Meedoen is gratis. Meld je direct aan bij Noortje via e-mail (noortje@wintertuin.nl) of whatsapp (06 1674 0689).

Kom verhalen, gedichten of columns schrijven. In het Nederlands. Je krijgt hulp van een professionele schrijver: Esther Sprikkelman. Je beste teksten verschijnen in een boekje.

De Schrijfwerkplaats heeft tien bijeenkomsten. Iedere keer op donderdag van 16:00 uur tot 18:00 uur.

Data
3 nov 2022
10 nov 2022
17 nov 2022
24 nov 2022
1 dec 2022
8 dec 2022
15 dec 2022
22 dec 2022
12 jan 2023
19 jan 2023

Over Esther Sprikkelman
Esther Sprikkelman zingt en schrijft liedteksten en af en toe een gedicht. In 2017 publiceerde zij haar eerste (jeugd-) roman Bijenvader bij uitgeverij Lemniscaat. Op dit moment schrijft ze aan een tweede roman. Daarnaast is ze docent Nederlands en NT2. Ze geeft les op Hogeschool Saxion in Deventer.

Over de Schrijfwerkplaats
De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers, allen volwassen NT2-leerlingen, schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder deze professionele begeleiding. Het creatief schrijfproces is een aanvulling op de taallessen die de deelnemers volgen bij NT2-scholen en Taalcafés, en focust op de artistieke expressie in het Nederlands.

MEER NIEUWS

Deelnemers van Verhalenhuis - Park Zuiderhout en projectleider Noortje Kessels poseren in twee rijen en laten de camera lachend hun bundel zien.

Verhalenhuisbundel Park Zuiderhout (Teteringen)

In een paar bijeenkomsten tekenden bewoners van woonzorgorganisatie Park Zuiderhout hun eigen verhalen op.

Kunstenaar Ahilan Ratnamohan geeft achter een katheder een presentatie in het kader van Pidgin voor een beamer met daarop 'Poëtisch gebruik - fouten'.

Maak kennis met de nieuwe taal van Zwolle

De afgelopen maanden sprak kunstenaar Ahilan Ratnamohan inwoners van Zwolle die het Nederlands als tweede taal hebben. Samen maakten zij een nieuwe taal voor de stad.

Illustratie Notulen van het Onzichtbare: een stoet van vrolijke, gekleurde figuurtjes.

Enquête Notulen van het Onzichtbare

In een korte enquête van maximaal tien minuten vragen we je naar jouw mening over onder meer de inhoud van de artikelen, het gebruiksgemak, het ontwerp en de algehele indruk.