aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Literatuurnest

Literatuurnest is een ontmoetingsplek voor schrijvers, dichters en verhalenvertellers. Voor iedereen die houdt van mooie verhalen en graag over teksten praat.

Werkplaats voor schrijvers

Literatuurnest is een ontmoetingsplek voor schrijvers, dichters en verhalenvertellers. Wie schrijft doet dat vaak alleen, zonder kantoor of collega’s. Wij bieden een schrijfwerkplaats waar je met andere schrijvers en lezers kunt sparren en feedback krijgt op je werk. Gezellig, vrijblijvend en zonder grote verwachtingen.

Wat?
Bij Literatuurnest kun je iedere maand een tekst voorleggen aan de groep, bijvoorbeeld een kort verhaal, gedicht, essay, theatertekst of spoken word-stuk. Per editie is er ruimte voor twee of drie schrijvers om een tekst voor te leggen. De schrijvers vragen om tips, feedback of nieuwe inspiratie om hun teksten mee te verbeteren of af te maken. Wij zorgen voor koffie, bier en snacks.

Voor wie?
Literatuurnest is er voor iedereen die graag over teksten praat. Of je nou zelf een tekst wil voorleggen, of naar de teksten van andere schrijvers wil luisteren en wil meedenken. Het is dus geen vereiste dat je zelf schrijft. Wie wil mag aanschuiven!

Waar?

De werkgroepen van Literatuurnest komen samen op drie locaties: Nijmegen, Utrecht en digitaal via Zoom. Deze bijeenkomsten vinden een keer per maand plaats op vaste avonden en zijn gratis. Houd onze website en de mails van jouw Literatuurnest in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Nijmegen
Literatuurnest Nijmegen wordt georganiseerd door Hannah Chris Lomans. Deze groep komt elke derde dinsdag van de maand samen in het Festivalhuis (adres: Mariënburg 75).
Meedoen

Utrecht
Literatuurnest Utrecht wordt door georganiseerd door Laurens van de Linde en Martin Rombouts. Deze groep komt elke tweede donderdag van de maand samen in de Utrechtse Boekenbar (adres: Westerkade 2).
Meedoen?

Digitaal
Literatuurnest Digitaal wordt georganiseerd door Steff Geelen en Merlijn Huntjens. Voor deze editie kun je lekker thuisblijven! Onze digitale editie vindt elke vierde woensdag van de maand plaats via Zoom. De deelnemers ontvangen per mail een link.
Meedoen?

Heb je een algemene vraag? Neem dan contact op met Thom Wijenberg.

Wanneer?

Nijmegen
07-07-2022 18u Festivalhuis – Open mic

Utrecht
De eerstvolgende Literatuurnest in Nijmegen vindt plaats in september.

Digitaal
29-06-2022 20u via Zoom