aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Op 11 juni staat azc Grave in het teken van kunst en verhalen tijdens de eerste editie van het Vergezichtenfestival.Tijdens dit bijzondere festival presenteren azc-bewoners en professionele schrijvers en artiesten hun verhalen aan bewoners en publiek. Verwacht een dag vol met literatuur en kunst op een bijzondere locatie. Met optredens van onder meer schrijvers Joke van Leeuwen, Mira Feticu en Rodaan Al Galidi. Verhalen over het leven, gevoelens en gedachten. Iedereen is welkom!

Tijdens het Vergezichtenfestival worden er vanuit alle hoeken van de wereld verhalen gedeeld op verschillende podia, er is muziek en er zijn exposities te bekijken. Schrijvers Joke van Leeuwen, Mira Feticu, Jordi Lammers, Akim Mugisa, Rodaan Al Galidi en Opoka Chris staan op het podium. Deelnemers van de Schrijfwerkplaats presenteren hun bundel. En dit is nog lang niet alles! Ga voor het programma en tickets naar vergezichtenfestival.nl.

Bundelpresentatie Schrijfwerkplaats

Bewoners van azc Grave hebben wekenlang gewerkt aan het schrijven van verhalen tijdens de Schrijfwerkplaats: een workshop creatief schrijven voor mensen met een vlucht verleden die Nederlands leren. Je identiteit vormgeven in een nieuwe taal is niet altijd makkelijk, maar zoals een van de deelnemers schrijft: ‘ik moet mijn frustraties knuffelen’. Deze verhalen worden gebundeld en zijn te koop tijdens het festival.

Over Azc Grave

Azc Grave is een van de circa 110 opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het COA biedt in opdracht van de Rijksoverheid aan iedereen die in Nederland asiel aanvraagt opvang en begeleiding. De locatie in Grave is sinds de jaren negentig in gebruik en huisvest permanent zo’n 600 asielzoekers van alle leeftijden uit tal van landen.

MEER NIEUWS

Stagiairs (x/v/m) gezocht

Wij zoeken stagiairs die ons komen ondersteunen bij het maken van onze programma’s, in de publiciteit, productie en bij het project CELA.

Maak kennis met de nieuwe taal van Zwolle

De afgelopen maanden sprak kunstenaar Ahilan Ratnamohan inwoners van Zwolle die het Nederlands als tweede taal hebben. Samen maakten zij een nieuwe taal voor de stad.

Wintertuin zoekt een enthousiaste projectmarketeer & contentspecialist

We zoeken een projectmarketeer en contentspecialist (x/v/m) die ons team voor 24 tot 28 uur per week komt versterken.