aangesloten bij
De Nieuwe Oost

V.l.n.r. Mila Haak (© Gordon Meuleman), Wietse Leenders (© Stef Hulskamp), Tine Tabak (© Gordon Meuleman), Mona Thijs (© Jurgen Delnaet), Ceren Uzuner en Ilse van der Velde.

Voor de achtste keer op rij reikt Wintertuin de Afstudeerprijs uit aan de student met het beste afstudeerproject. Met deze prijs geven wij aandacht aan een nieuwe lichting schrijvers en makers. Studenten van de schrijfopleidingen van Gerrit Rietveld Academie, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en ArtEZ University of the Arts konden hun werk insturen. Tijdens festival Nieuwe Types op 28 oktober wordt bekendgemaakt wie de Afstudeerprijs 2022 wint.

De jury en genomineerden

De jury van de Afstudeerprijs bestaat dit jaar uit Sholeh RezazadehJibbe WillemsMaud Vanhauwaert en Esma Moukhtar. De zes genomineerden zijn:

Mila Haak met Schijnbaar eindeloos (Writing for Performance, HKU)
Wietse Leenders met Hannah of de val (Creative writing, ArtEZ)
Tine Tabak met De regenrenner (Writing for Performance, HKU)
Mona Thijs met Schootheuvel (Woordkunst, Koninklijk Conservatorium Antwerpen)
Ceren Uzuner met Je zal mijn ouders nooit ontmoeten (Creative Writing, ArtEZ)
Ilse van der Velde met ROL (Creative Writing, ArtEZ)

De winnaar

Op vrijdag 28 oktober wordt op festival Nieuwe Types in Theater a/d Rijn in Arnhem bekendgemaakt wie de Afstudeerprijs 2022 wint. De winnaar draagt tijdens de festivalavond een fragment uit diens werk voor. Spannend!

Alvast benieuwd? Vanaf 14 september verschijnt elke week een fragment van een van de kanshebbers op Notulen van het Onzichtbare.

MEER NIEUWS

CELA was in Madrid!

Van 9 tot 14 mei kwamen 79 vertalers, 30 schrijvers, 6 literair professionals en 11 partners uit 10 landen in Europa samen in Madrid.

Stapels met boekjes van Vitamines voor de geest.

Zomereditie Vitamines voor de Geest

Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur.

Illustratie Notulen van het Onzichtbare: een stoet van vrolijke, gekleurde figuurtjes.

Enquête Notulen van het Onzichtbare

In een korte enquête van maximaal tien minuten vragen we je naar jouw mening over onder meer de inhoud van de artikelen, het gebruiksgemak, het ontwerp en de algehele indruk.