aangesloten bij
De Nieuwe Oost

In december start bij Wintertuin een reeks workshops die draait om podcasten. Hoe vertel je een (fictie)verhaal via audio? In drie workshops leren podcastexperts Jozien Wijkhuijs, Hanneke Hendrix en Randy Vermeulen je de fijne kneepjes van het vak: hoe monteer je een podcast, hoe kan geluid een aanvulling zijn op je tekst en hoe kun je een groter audioproject opzetten en financieren? Deze workshops zijn voor makers mét en zonder ervaring en kun je los of als reeks volgen.

Over deze workshops
De workshops vinden plaats op vrijdagen in december, januari en februari en vinden plaats op ons kantoor, in het Festivalhuis in Nijmegen (Mariënburg 75). Ze zijn dagvullend en duren van 10:00 tot 16:00. ’s Ochtends beginnen we plenair en delen de docenten hun kennis van de wondere wereld van podcasten. Na een geheel verzorgde lunch werk je met de andere deelnemers aan kleine opdrachten. Zo kun je meteen aan de slag met je nieuwe kennis! Voor elke workshop vragen we bovendien een korte voorbereiding.

Het is mogelijk om je voor een of twee losse workshops aan te melden. Je kunt ook een ticket bestellen voor de hele reeks, dat kan hier. Meedoen met de hele reeks kost €30,-. Voor een losse workshop betaal je €15,-. Hieronder lees je wanneer de workshops plaatsvinden, waar ze over zullen gaan en kun je per editie een ticket aanschaffen. Er is beperkt ruimte, dus meld je snel aan!

De basics – vrijdag 9 december
Tijdens de eerste workshop leert Jozien Wijkhuijs, schrijver, journalist en podcastmaker van o.a. Dat dus., je alles wat je moet weten over monteren, compleet dummyproof. Jozien laat je zien hoe je een podcast in elkaar zet en welk montageprogramma je daarvoor kunt gebruiken. Haal hier je ticket voor de eerste workshop.

Verhaal en audio – vrijdag 27 januari
In de tweede workshop buigen we ons met schrijver, podcast- en hoorspelmaker Hanneke Hendrix (van o.a. De brandstapel, Ik ken iemand die) over de rol van geluid in een audioverhaal. Hoe bouw je spanning op met audio en welke geluidseffecten zijn wel een aanvulling op je verhaal en welke niet? Haal hier je ticket voor de tweede workshop.

Eindredactie en financiering – vrijdag 17 februari
In de derde workshop kijken we met Randy Vermeulen naar het grotere verhaal. Randy is eindredacteur en producent en werkte o.a. mee aan podcastseries als El Tarangu, Bob en De Kasteelmoord. Hij vertelt ons hoe je een verhalend audioproject opzet: waar kun je financiering vandaan halen en via welke wegen kun je een podcast überhaupt uitbrengen? Daarnaast laat hij zien waar je op moet letten als je podcast (zo goed als) af is. Haal hier je ticket voor de derde workshop.

Heb je nog vragen over de workshops of twijfel je of het iets voor jou is? Stuur dan een mailtje naar Thom (thom@wintertuin.nl).MEER NIEUWS

Stapels met boekjes van Vitamines voor de geest.

Zomereditie Vitamines voor de Geest

Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur.

Groep afstudeerders van de Afstudeerprijs, op de rug gefotografeerd, zet zich schrap voor een buiging, terwijl ze een staande ovatie krijgen van het publiek.

Festival in Arnhem en Nijmegen over nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen

Houd de laatste vrijdag en zaterdag van oktober vrij in je agenda, want deze twee festivaldagen wil je niet missen.

Fragment van de cover van 'Iedereen heeft buren'. Twee getekende figuurtjes bevinden zich in verschillende gebouwen, in een gele/oranje/groene achtergrond, en kijken naar elkaar.

Bundelpresentatie: Schrijfwerkplaats Rotterdam

Kom op 30 september naar de Rotterdamse bibliotheek voor de bundelpresentatie van Wintertuins Schrijfwerkplaats.