aangesloten bij
De Nieuwe Oost

Met Vitamines voor de Geest brengen we kunst en cultuur tot achter de voordeur. De Vitamineboekjes vallen vier keer per jaar bij duizenden ouderen uit het hele land op de mat. Kruiswoordpuzzels? Die komen er niet in.

Editie 12: wat betekent geluk voor u? Misschien zijn het de kleine dingen in het leven die illustrator Mette Davis in haar kleurplaat heeft verwerkt. Of het lachende gezicht van de kurkentrekker van Alessandro Mendini, de architect van het Groninger Museum. Hoe was dat voor Vincent van Gogh toen hij het schilderij ‘De slaapkamer’ maakte? Ieder mens heeft een eigen levensverhaal en dat staat centraal in deze Vitamines voor de Geest. Met opdrachten van o.a. het Van Gogh Museum en het Groninger Museum.

De boekjes kunnen per stuk besteld worden of in grotere aantallen via deze link. Ook is het mogelijk om een abonnement af te sluiten waarbij vier keer per jaar het boekje op de mat valt.

Vitamines voor de Geest is een samenwerking van Vitalis WoonZorg Groep, Volle-Kracht en Wintertuin.

MEER NIEUWS

Deelnemers van Verhalenhuis - Park Zuiderhout en projectleider Noortje Kessels poseren in twee rijen en laten de camera lachend hun bundel zien.

Verhalenhuisbundel Park Zuiderhout (Teteringen)

In een paar bijeenkomsten tekenden bewoners van woonzorgorganisatie Park Zuiderhout hun eigen verhalen op.

Het CELA-team poseert en kijkt omhoog naar de camera die hen van bovenaf fotografeert.

CELA was in Madrid!

Van 9 tot 14 mei kwamen 79 vertalers, 30 schrijvers, 6 literair professionals en 11 partners uit 10 landen in Europa samen in Madrid.

Illustratie Notulen van het Onzichtbare: een stoet van vrolijke, gekleurde figuurtjes.

Enquête Notulen van het Onzichtbare

In een korte enquête van maximaal tien minuten vragen we je naar jouw mening over onder meer de inhoud van de artikelen, het gebruiksgemak, het ontwerp en de algehele indruk.